Kracht

Om wat meer inzicht te geven in het aspect kracht, gaan we er wat dieper op in. Kracht is belangrijk in voetbal, het zorgt ervoor dat je sterker wordt en dus meer duels zal winnen en zelfs harder zal kunnen schieten. Er zijn veel verschillende oefeningen die je thuis kan doen met of zonder benodigdheden. 

Misschien wel de meest gekende oefening is pompen. Er zijn veel varianten om te pompen, zo kan je bijvoorbeeld ja handen wijder zetten of dichter bij elkaar brengen. Maar het is natuurlijk belangrijk dat deze oefening correct wordt uitgevoerd, dit om verschillende blessures te vermijden. Als gewoon pompen nog wat te moeilijk is kan je deze oefenen op je knieën. Er bestaan veel hulpmiddelen zoals het push up board, hiermee kan je verschillende soorten push ups mee doen. ('push ups' is de Engelse benaming voor pompen)


Een andere belangrijke oefening die niet mag worden uitgesloten is squatten. Deze oefening zal ervoor zorgen dat vooral je benen sterker worden. Zo kan je trainen op explosiviteit, dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld een betere startsnelheid krijgt. Je zal door dit te oefenen ook hoger kunnen springen, en dus meer duels winnen. Er bestaan ook weer hier verschillende hulpmiddelen, zoals een elastische band. Deze zal ervoor zorgen dat deze oefening moeilijker word.